Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane

Proljeće je trajalo samo jedan dan: Slijedi zahlađenje i novo pogoršanje vremena

kisa

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme

Danas je na sjeveru zemlje bilo sunčano. Većinom je preovladavala umjerena naoblaka.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će biti pljuskova i slabe grmljavine. Padavine su najizglednije u Hercegovini, Krajini, sjevernim i jugozapadnim područjima Bosne. Rjeđe u centralnim ili istočnim područjima poslijepodne može pasti malo kiše, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5°C, a najviša dnevna temperatura oko 18°C.

U subotu će biti oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na sjeveroistoku Bosne do 20°C.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U ponedjeljak će biti oblačno u nizinama sa kišom i pljuskovima. Usljed zahlađenja granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. Vjetar umjerene jačine. U Bosni vjetar u jutarnjim satima mijenja smjera na sjever i sjeverozapad. U Hercegovini prije podne jugo, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu do 15°C.