Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza za vikend

Proljeće se budi, temperature će iznositi iznad 20 stepeni

jagorcevina

U Bosni i Hecegovini danas će prijepodne preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Zenica 0, Tuzla 1, Ivan-sedlo, Sanski Most, Sarajevo-Bjelave 2, Grude, Mostar 5, Gradačac, Neum 9 i Bihać 11 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 7 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

U Bosni i Hecegovini danas će prijepodne preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne naoblačenje. U kasnim večernjim satima u Bosni je lokalno moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 20 stepeni.

U Sarajevu prijepodne sunčano. Poslijepodne naoblačenje. Dnevna temperatura oko 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZBiH).

U nedjelju će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni sa slabom kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između 2 i 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C na jugu zemlje do 18°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8, a najviša uglavnom između 15 i 21°C.

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 9 do 15, na jugu do 20 °C.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana i u večernjim satima razvedravanje. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 15 do 21 °C.