BiH

redovna akcija

Proljetna akcija čišćenja i hortikulturalnog uređenja Mostara

28/04/2021

Planira se i akcija uređenja park prostora između bolnice i gradske mrtvačnice, a zahvati obuhvaćaju košenje i čišćenje terena, uklanjanje sasušenih i polomljenih grana, te sanitarna sječa oboljelih i trajno oštećenih stabala

U sklopu redovna akcije proljetnog uređenja Mostara planiran je niz aktivnosti na uređenju javnih površina.

U sklopu priprema za 1. maj uređuje se SRC Buna i razdjelnice Bulevar, odnosno uklanjanje dijela dotrajalih sadnica lavande te dopuna s oko 1000 sadnica ružmarina / Rosmarinus prostratus, zatim sadnja sezonskog cvijeća – u gradskim parkovima, trgovima i rondele, te uređenje kružnih tokova i sadnja grmova i sezonskog cvijeća (Zalik, Mljekara, Dubrovačka ulica – Bleiburških žrtava).

Također, slijede zahvati redovitog održavanja zelenih površina: košenje zelenih površina u park dvorištima (oko stambenih zgrada), okopavanje kvertira (šajbi) oko stabala, uklanjanje izdanaka i izbojaka sa stabala, skraćivanje niskih poleglih grana na stablima (lipa) u gradskim drvoredima i slično.

Planira se i akcija uređenja park prostora između bolnice i gradske mrtvačnice, a zahvati obuhvaćaju košenje i čišćenje terena, uklanjanje sasušenih i polomljenih grana, te sanitarna sječa oboljelih i trajno oštećenih stabala.

Pored pobrojanih radova na zelenim površinama u planu je intenziviranje čišćenja gradskih javnih površina, priopćeno je iz Odjela za gospodarstvo komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.