BiH

čović čestitao

Promjene u mostarskom HDZ-u, Zeljko na čelu Gradskog odbora

19/07/2019

Konstituirajućoj sjednici je prisustvovao i predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, koji je čestitao novoizabranim članovima Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar, ali i novom vodstvu, te im je poželio puno uspjeha u radu

Slaven Zeljko je novi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar. Zeljko je za predsjednika jednoglasno izabran na današnjoj konstituirajućoj sjednici ovog odbora. On je toj poziciji naslijedio Damira Džebu koji je predsjednik mostarskog HDZ-a BiH bio u protekle četiri godine.

Zeljko je, kako je objavljeno na stranici HDZ-a BiH, dugogodišnji član stranke, koji je u jednom mandatu bio i predsjednik Mladeži HDZ-a BiH, a obnašao je dužnost savjetnika predsjedavajuće Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Dopredsjednici GO HDZ-a BiH Mostar u četverogodišnjem mandatu biti će: s područja jugozapada – Ivan Zelenika, zapada – Damir Šunjić, juga – Kažimir Miličević i sjever/istok Damir Knezović.

Slaven Zeljko izabran za predsjendika Grdaskog odbora FOTO facebook

Konstituirajućoj sjednici je prisustvovao i predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, koji je čestitao novoizabranim članovima Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar, ali i novom vodstvu, te im je poželio puno uspjeha u radu.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovala je predsjednica GO Zajednice žena Katarina Kosača Zdenka Leženić, predsjednik Mladeži GO Marko Zovko, kao i drugi članovi koji ulaze po dužnosti u Gradski odbor.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar će na svojoj sljedećoj sjednici izabrati izaslanike koji će učestvovati na izbornoj skupštini Kantonalnog odbora HNŽ koja bi se trebala održati ideuće sedmice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.