Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Promovirana knjiga Fikreta Abdića “Od idola do ratnog zločinca i natrag”

fikret

zvještajna skupština Laburističke stranke BiH u Velikoj Kladuši, organizirana danas, iako ta stranka nikada nije održala kongres premda postoje već 3 godine, završena je promocijom knjige Fikreta Abdića, pod nazivom „Od idola do ratnog zločinca i natrag“.

Dugo je bila izgovor Abdiću koji je poručivao kako do njezine promocije uopće neće govoriti za medije.

Nakon promocije, okupljenim je novinarima Fikret Abdić uručio po primjerak svoje knjige – 500-tinjak stranica svoje strane priče o ratnom vremenu i okolnostima koje su dovele do autonomije i svega što je uslijedilo, prenosi portal Federalna.ba.

Novinarima je preporučio da pročitaju knjigu i da se pripreme, a nakon toga je otvoren za razgovore.

Za govornicom je bio nešto rječitiji pa je za neuspjeh mirovnih pregovora 1992. i 1993. optužio ratno Predsjedništvo BiH, a zatim i Skupštinu BiH koja ga je na sjednici, naglasio je, bez kvoruma, u rujnu 1993. isključila iz Predsjedništva. Bez navođenja pojedinosti – jer i one su, kazao je, sadržane u knjizi.

A novinari su danas, povodom objavljivanja te knjige, tražili komentar i na godišnjoj presici SDA BiH

“Abdić je ono što je uvijek bio i za što je presuđen – najveći izdajnik bošnjačkog naroda i ratni zločinac”, kazao je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA.

Abdić ni danas nije želio s novinarima o aktualnim temama, načelničkoj dužnosti i kako je obnaša. Kazao je samo da način na koji se do sad izvještavalo nije dobar, ne vodi dobru medija i ako nastave tako, da će to izazvati probleme koji su neželjeni.