Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Promovirana poštanska marka koju su radila djeca iz Roditeljske kuće

roditeljska kuca posta4
Foto: D. Begović

U Roditeljskoj kući „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ u Sarajevu danas je promovirana poštanska marka i FDC koverta s istoimenim motivom.

Riječ je o poštanskoj marki koja je izdata 9. oktobra povodom Svjetskog dana pošte, a koju su radila djeca koja su boravila u Roditeljskoj kući.

Marka je štampana u tiražu od 10.000 primjeraka, a njena nominalna vrijednost je 0,90 KM.

Autorica marke je djevojčica Veronika Šumić, a za autorski rad FDC koverte nagrađen je dječak Faruk Hadžić.

Koverta je odštampana u 150 primjeraka, a njena vrijednost je dvije konvertibilne marke.

Djeca su crtala na inicijativu Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“, a BH Pošta je omogućila da se njihovi radovi nađu na poštanskoj marki i FDC koverti.

– Željeli smo izdavanjem poštanske marke Roditeljska kuća –„Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ podržati Udruženja roditelja da istraju u svojoj borbi da oboljeloj djeci pruže dom i okruženje koje će pomoći da se bolest i liječenje lakše prebrode – rekao je direktor marketinga BH Pošte Mugdim Mandžuka, ističući da će BH Pošta kao društveno-odgovorna kompanija i dalje podržavati rad Roditeljske kuće.

Projekt manager Udruženja „Srce za djecu“ Fikret Kubat je naglasio važnost postojanja Roditeljske kuće, kao i značaj saradnje sa BH Poštom.

Do sada je Roditeljsku kuću koristilo više od 80 porodica s područja cijele Federacije BiH.