BiH

SUM

Promovirano 37 doktora nauka u Mostaru

07/12/2021

Sveučilište u Mostaru u zadnje četiri godine promoviralo je 191 doktora nauka

U povodu 44. godišnjice Sveučilišta u Mostaru, u utorak je na Filozofskom fakultetu tog sveučilišta promovirano 37 doktora nauka.

Tom prilikom auditoriju se obratio rektor mostarskog sveučilišta prof. dr. sc. Zoran Tomić, a izvještaj o doktorskim radovima promovenata podnijeli su prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak i prorektorica za međunarodnu saradnju prof. dr. sc. Sanja Bijakšić.

Rektor Tomić je čestitajući novim doktorima nauka, istaknuo da 37 promovenata predstavlja novu snagu za društvo, ali i snažan reformski kapacitet.

– Sveučilište u Mostaru u zadnje četiri godine promoviralo je 191 doktora nauka. Ovaj broj jasan je pokazatelj važnosti i uloge Sveučilišta u Mostaru ne samo u BiH nego i u okružju – kazao je rektor Sveučilišta.

Doktorat je najviši stepen postdiplomskoga studija koji se sastoji od seminarsko-obrazovnoga dijela i neposrednoga rada na izradi doktorske disertacije. Ove godine promovirano je 20 doktora nauke iz područja biomedicine i zdravstva, 12 iz područja društvenih nauka, dva doktora iz područja biotehničkih nauka i po jedan doktor nauka iz tehničkih, prirodnih i humanističkih nauka, priopćeno je s mostarskog sveučilišta.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.