Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Promovisana knjiga “Boje zvuka” o životu Jadranke Stojaković (FOTO)

BiH

Promovisana knjiga “Boje zvuka”

Knjiga “Boje zvuka” o životu proslavljene kantautorke Jadranke Stojaković danas je promovisana u Banjoj Luci.

O knjizi autobiografske proze o sjećanjima i razmišljanjima Jadranke Stojaković na promociji je govorila Milka Čeremidžić koja je i zabilježila priče poznate umjetnice po povratku iz Japana u Banju Luku.

Čeremidžić je za AA ispričala da joj je istovremeno bilo i teško i lako zabilježiti priče o životu Jadranke Stojaković. Objasnila je da je teško bilo obzirom da je trebalo ispričati život osobe koja je teško bolesna i nema joj lijeka, ali sa druge strane vedrina Jadrankinog duha i njena pozitivna energija olakšali su posao.

“Najveći problem je bio kad se tek vratila, jer tada smo počele raditi na knjizi, što je zaboravila jezik. Još uvijek sanja na japanskom i sanja u bojama, jer je akademski slikar i to govori šta je ona danas”, kazala je Milka Čeremidžić.

Prema njenim riječima poznata kanautorka uvijek je bila ispred vremena, često je nisu razumjeli, ali je njena umjetnost bila njena strast i njen život.

“Pričala je o svom životu na način na koji ga ona definiše, on jeste bio težak, ali je bio lijep. Mislim da to knjiga savršeno objašnjava”, kazala je Čeremidžić.

Zdravstveno stanje Jadranke Stojaković izuzetno je teško, obzirom da boluje od neizlječive aminotrofične lateralne skleroze (ALS). Sav prihod od knjige biće iskorišten za liječenje, te za nabavku uređaja uz pomoć kojeg će Jadranka u budućnosti moći komunicirati obzirom da sve teže govori.

Odštampano je oko 10.000 primjeraka knjige “Boje zvuka” na tržištu BiH i Srbije, a do sada je prodano preko 8.000 primjeraka. U BiH se knjiga pojavila 7. decembra, a prvi tiraž od 1.000 primjeraka prodan je za manje od 20 dana. Drugih 1.000 primeraka je u prodaji u svim većim gradovima u BiH. Cijena knjige sa DVD-om na kome je snimak uživo koncerta sa koleginicama iz Japana, je 3,45 KM, zahvaljujući kompanijama koje su štampale, distribuisale i promovisale ovu knjigu besplatno.

“Jadranka je željela da što više ljudi dođe do knjige jer kako ona kaže ‘to je uspomena njenim fanovima'”, dodala je Čeremidžić.

Jadranka Stojaković tokom karijere objavila je oko 20 albuma u pop-rok i etno stilu, a njena najpoznatija pjesma “Što te nema” objavljena je na pet albuma i četiri jezika, te je uvrštena u deset najboljih etno-pjesama u svijetu. Trenutno se nalazi na liječenju u Socijalno-gerijatrijskom centru “Ivan Pavao Drugi” u Banjoj Luci.