Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pronađena Adelisa Čelić koja je nestala 12. januara

BiH

adelisa

Na Dobrinji je pronađena djevojčica Adelisa Čelić koja je prije tri dana nestala na području općine Ilidža, potvrdio je Fahrudin Dobrača, vođe tima GSS-a Novi Grad, prenosi Oslobođenje.

– Djevojčica je pronađena u sarajevskom naselju Dobrinja. Poslana je na pregled u bolnicu, pomalo je promrzla i nadamo se da će sve biti uredu, kazao je je Dobrača.

Razjasnio je da je djevojčica pronađena u prvoj hraniteljskoj porodici koja se prije brinula o njoj.

– Imali smo informacije da je viđena na Autobuskoj stanici u Sarajevu i u Buća Potoku, no ona je po sjećanju došla na Dobrinju pred zgradu u kojoj živi njena prva hraniteljska porodica, kazao je Dobrača.

Kako je rekao Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), djevojčica se tri dana skrivala. Kada je nije uspjela skupiti novac da ode kod prijateljice u Donji Vakuf, ona se uputila ka hraniteljskoj porodici na Dobrinji.

Podsjetimo, 16-godišnjakinja je nestala 12. januara, a u njenoj potrazi su učestvovali Federalna uprava civilne zaštite i GSS Novi Grad koji su rukovodili potražnom akcijom i gdje su im se pridružile kolege GSS llidže i GSS stanice Sarajevo.