Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pronađena nestala djevojka iz Posušja

GSS posusje333

Djevojka A.K. (1984.), koja je nestala u selu Broćanac kod Posušja u subotu popodne, pronađena je sinoć u 22.30 sati, objavljeno je na službenim stranicama HGSS Stanica Posušje.

-U subotu u 15.30 sati A.K. ( 1984. ) je napustila porodičnu kuću u selu Broćanac kod Posušja i od tada joj se gubio svaki trag.

Nakon kratke i neuspješne potrage od strane rodbine i mještana, brat nestale djevojke je pozvao HGSS Posušje u 17. 30 sati da se organizira potraga za nestalom.

Spasilačke ekipe iz Posušja na teren su krenule u 18.10 sat, a uskoro im se pridružili i spašavatelji iz HGSS Imotski, HGSS Čitluk, HGSS Mostar, GSS HBŽ, HGSS Čapljina, GSS Ljubuški, GSS Široki Brijeg, GSS Grude, te pripadnici policijske postaje Posušje i granične policije sa termovizijom, mještani i rodbina.

Ukupno 70 spasilaca, pripadnika GSSuBiH, 3 potražna tima sa psima, 13 mještana i 5 policajaca je sudjelovalo u potražnoj akciji koja je uspješno okončana u 22.30 sati pronalaskom žive i zdrave, blago pothlađene djevojke- naveli su iz HGSS.

Pronađena djevojka je predana dežurnoj ekipi Doma zdravlja u Posušju.

Vođa potražne akcije bio je Filip Bago, pročelnik HGHG Posušje.