Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Prošle su dvije godine od pogibije rudara u jami Raspotočje

05/09/2016

U prisustvu zaposlenika Jame Raspotočje, menadžmenta zeničkog Rudnika mrkog uglja, i članova porodica rudara poginulih prije dvije godine u gorskom udaru, u krugu te jame obilježena je godišnjica stradanja pet rudara, Mehmeda Dizdarevića, Mehmedalije Halilovića, Fahira Halača, Fejze Isakovića i Hajrudina Bradarca.

Oni su stradali 4. septembra 2014.godine u ‘gorskom udaru’, koji je zadesio Jamu Raspotočje nakon zemljotresa, kada je usljed većeg pomjeranja zemljine mase došlo do zarušavanja jamskih prostorija u kojima su privremeno ostala zarobljena 34 rudara.

Poslije nadljudskih napora u spašavanju rudara, njih pet nije preživjelo rudarsku nesreću, dok je više rudara zadobilo teže i lakše povrede.

U znak sjećanja na poginule radne drugove, na spomen-obilježju u krugu proizvodnog pogona, prigodnim okupljanjem i polaganjem cvijeća odata je počast i obilježena godišnjica pogibije rudara Jame Raspotočje.

Komentari