Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obilježavanje 134. godišnjicu rada

Protest radnika GRAS-a: Trpimo napade jer radimo savjesno

gras protest3

Muminović navodi da uposlenici GRAS-a u najvećem broju slučajeva bivaju teže povrijeđeni, a da napadači nisu uhvaćeni ni procesuirani

Radnici Javnog komunalnog preduzeća (JKP) GRAS danas su protestovali zbog čestih napada na njihove kolege. Kako je navedeno, Sindikat će poduzeti sve mjere kako bi zaštitio svoje članove. Iako se ranije razmišljalo o obustavi saobraćaja, na jučerašnjem sastanku Sindikata preduzeća GRAS odlučeno je da do toga, ipak, neće doći.

Danas, na dan kada GRAS obilježava 134 godine postojanja i rada, protestnim skupom su od nadležnih zatražili da otkriju i kazne sve one koji napadaju radnike.

Predsjednik Sindikata preduzeća GRAS Amir Muminović kazao je za BHRT kako uposlenici GRAS-a trpe učestale napade samo zato to svoj posao rade savjesno i kako treba.

“Problemi su sa putnicima koji nemaju urednu kartu. Pritisnuti finansijskom situacijom i svim ostalim problemima s kojima se preduzeće susreće, mi smo prinuđeni, a samim tim i naši kontrolori i vozači, da naplatimo svaku kartu i u takvim slučajevima obično dolazi do sukoba”, kazao je on.

Muminović navodi da uposlenici GRAS-a u najvećem broju slučajeva bivaju teže povrijeđeni, a da napadači nisu uhvaćeni ni procesuirani.

“Mi ovim skupom tražimo od nadležnih institucija da učine sve kako bi počinioci bili uhvaćeni i procesuirani, a i druge mjere koje bi dovele do smanjenja napada na vozače, poput uvođenja video-nadzora”, zaključio je Muminović, dodajući da će, ukoliko se stanje ne popravi, radnici GRAS-a poduzeti i konkretnije mjere, poput obustave rada.