Nezadovoljstvo mjerama

Protesti u Banjoj Luci: Popuštaju mjere, ali i živci

protesti banja luka (1)

Rad fitnes centara je i dalje zabranjen

Nekoliko stotina nezadovoljnih građana, ugostitelja i zaposlenih u oblasti ugostiteljstva, te vlasnika fitnes centara, danas se okupilo u centru Banje Luke kako bi izrazili nezadovoljstvo epidemiološkim mjerama, kao i mjerama podrške za one kojima je zabranjeno da rade, javlja Anadolu Agency (AA).

Oni su nakon okupljanja otišli do Palate Republike u Banjaluci tražeći da im se obrati Željka Cvijanović, predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, ali pošto do toga nije došlo otišli su do zgrade Gradske uprave, gdje je pred njih izašao Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke.

Izlazak Stanivukovića okupljeni su dočekali aplauzom, a on im je poručio: “Ovdje svaki put možete doći, jer je ovo vaš grad”.

Prema odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije od danas je na području RS-a odobren rad bašti ugostiteljskih objekata, dok će u četvrtak biti dozvoljeno posluživanje hrane i pića i unutar objekata. Rad fitnes centara je i dalje zabranjen.

“Mi poštujemo mjere, a Vlada nas?”, “Što se tiče mjera, nemate mjeru” “Popuštaju mjere, ali i živci”, neke su od poruka na transparentima koje su nosili okupljeni.