Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Protesti u Sarajevu: Radnici tvrde da se nastavlja pljačka Feroelektra

BiH

feroelektro(3)

Radnici preduzeća Feroelektro d.d. Sarajevo okupili su se danas na protestima ispred zgrade Kantonalnog suda u Sarajevu, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Naime, Kantonalni sud uvažio je žalbu Stanić Investa na mjere zabrane prodaje nekretnina Feroelektra.

– Pored toga što je Kantonalno tužilaštvo stavilo mjere zabrane, te što su pozajmice Stanića neregularne i predmet su istrage, Stanići su uložili žalbu na tu zabranu i Vijeće sudija Kantonalnog suda je prihvatilo žalbu i dalo mogućnost da se Feroelektro prodaje da bi se Stanić naplatio, kazao je predsjednik Sindikata Feroelektra Senad Smajić za NAP

Smajić navodi da je ovo put da se opljačka preduzeće prije nego što se promijeni Uprava.

Istakao je i to da prema informacijama od strane direktora Stanić Investa ovo je borba na život i smrt, te će se potruditi da od Feroelektra ništa ne ostane. Vrijednost imovine Feroelektra je nekoliko stotina miliona maraka.

– Nadzorni odbor i dalje čine Stanić i njegovi ljudi, čine sve da upropaste Feroelektro i radnike. U stalnim smo kontaktima sa Federalnim ministrom trgovine, šta i kako uraditi, međutim ekspertni tim Stanić Investa uspješno izbjegavaju zakone ove države, kazao je Smajić.