Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Protesti u Tuzli: Kordon policije zaustavio radnike TTU-a

BiH

radnici ttu02

Radnici Tvornice transportnih uređaja Tuzla (TTU) za danas su  najavili mirne proteste koje su trebali održati pred zgradom Vlade Tuzlanskog kantona u 10.30 sati, međutim, u tome su ih spriječile jake snage policija MUP-a Tuzlanskog kantona.

Policija je radnike “dočekala” odmah po izlasku iz kruga fabrike TTU te je tu napravila blokadu saobraćajnice kod TC “Robot” onemogučivši tako radnike da prođu do zgrade Vlade TK.

[yuzo_related]

”Ovo je sramota šta smo doživjeli. Uredno smo najavili proteste i sada nam ne dozvoljavaju da prođemo do zgrade Vlade TK da bi protestvovali kao i do sad. Krenuli smo mirno na proteste međutim narod kada je vidio ovoliko broj policije i blokadu koja nas je dočekala na ulici, došlo je do uznemirenja kod nekoliko radnika pa i do kontakta sa policijom, te je par radnika privedeno u službene prostorije MUP TK. Kako će se situacija odvijati do kraja dana ne znamo”, kazao je jedan od radnika, prenosi Tuzlanski.ba.

Podsjetimo, zahtjevi radnika TTU su uvezivanje radnog staža za sve uposlenike, materijalno zbrinjavanje radnika, a traže i održavanje vanredne sjednice Skupštine TK na kojoj će se razmatrati o stanju u ovom privrednom društvu, te o mjerama za prevazilaženje problema.