Protiv Tihomira Gligorića podnesen izvještaj Tužilaštvu

BiH

Tihomir Gligoric

Uprava kriminalističke policije Republike Srpske podnijela je Posebenom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva izvještaj protiv Tihomira Gligorića, bivšeg direktora Republičke uprave za geodetsko-imovinsko pravne poslove (RUGIP), i još dva lica o počinjenom krivičnom djelu zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2009. do 2012. godine u namjeri pribavljanja protivpravne koristi za ugovorenu grupaciju sa kojom je RUGIP imala zaključene ugovore za izvođenje geodetskih radova, u postupku realizacije propustili da izvrše službene radnje.

“Krivično djelo je izvršeno na taj način što su prijavljeni, kao službena lica Republičke uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove Republike Srpske (RUGIPP RS) u periodu 2009. – 2012. godina, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi ugovornoj grupaciji, sa kojom je RUGIPP RS imala zaključen ugovor za izvođenje određenih geodetskih radova, u postupku realizacije navedenog ugovora iskoristili svoje položaje tako što svjesno nisu preduzeli službene radnje koje su bili dužni da preduzmu”, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Na taj način prijavljena lica su predmetnoj ugovornoj grupaciji pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 3.990.977,60 KM, za koliko su oštetili RUGIPP RS.