Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povezanost s porodicom Dodik

Prve reakcije kompanija koje su stavljene na američku crnu listu

“Nijedna odluka bilo koje institucije neće uticati na dalje prisustvo UNA televizije na regionalnoj medijskoj sceni kao ni na emitovanje programa”, poručili su iz UNA TV

Ured za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva trezora (OFAC) stavio je na crnu listu sedam firmi iz Bosne i Hercegovine i još dvije osobe koje, kako navode, obezbjeđuju glavne izvore prihoda za predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika i njegovu porodicu. Na listi su Infinity International Group i njene članice, UNA TV, te K2-ATV koje su se našle zbog povezanosti s porodicom Dodik, tačnije Igorom Dodikom.

Ove tri firme su se oglasile, prenosi N1.

Infinity International Group najavio poduzimanje “pravnih koraka”

“Infinity International Group i njene članice najoštrije osuđuju odluku Kancelarije za kontrolu imovine stranaca pri Ministarstvu finansija SAD da uvedu sankcije za pojedince i kompanije koje rade i posluju u okviru njihove grupacije. U pitanju je nastavak pokušaja političke manipulacije kojima smo izloženi već nekoliko godina u samoj BiH kako bi se narušio naš poslovni ugled i pokušalo ugroziti uspješno poslovanje na tržištima nekoliko zemalja”, naglašava se u saopštenju za Srnu povodom uvođenja sankcija za sedam subjekata, te vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije “Kaldera” Milenka Čičića.

Ističu da su “sankcije ovakvog formata, prije svega, pokušaj udara na više od 800 visokoobrazovanih radnika koji svakodnevno stvaraju novu vrijednost i doprinose boljem privrednom ambijentu u cijeloj BiH”. Najavili su poduzimanje pravnih koraka.

ATV-K2: Nećemo dozvoliti da strana sila ostavi niti jednog radnika bez posla

“Svi naši napori da obezbjedimo egzistenciju našim radnicima i njihovim porodicama, kao i opredjeljenje da gledaocima i čitaocima pružimo istinitu i objektivnu informaciju o svim dešavanjima u Republici Srpskoj, BiH, regionu i svijetu, opet su se našla pod udarom američke administracije. I opet, bez obrazloženja. Proizvoljne kvalifikacije i nove sankcije koje se odnose i na naših 150 radnika, odraz su, očigledno, samovolje pojedinaca u američkoj Ambasadi, ali ne možemo se oteti utisku i domaćih aktera kojima se ne dopada ono što govorimo i pišemo, a istina je. Rukovodstvo (ATV-K2) neće dozvoliti da neka strana sila ostavi niti jednog radnika bez posla, a neće dozvoliti ni da nam uguši slobodu govora. Bićemo još glasniji kako god se morali zvati i koliko god ko smatrao da može da nas ućutka”, naveli su iz uprave ATV-K2 poručivši kako traju 27 godina i da će nastaviit trajati.

UNA TV: Nijedna odluka neće uticati na naše prisustvo i emotivanje programa

“UNA televizija ima jasnu viziju i snažnu strategiju poslovanja na teritoriji Srbije i Bosne i Hercegovine. Za kratko vrijeme stekli smo čvrsto jezgro gledalaca i kredibilitet objektivne, profesionalne i neutralne televizije koja emituje program po svjetskim standardima. Nijedna odluka bilo koje institucije neće uticati na dalje prisustvo UNA televizije na regionalnoj medijskoj sceni kao ni na emitovanje programa. UNA televizija, zajedno sa svojim timom vrhunskih profesionalaca, nastavlja sa sprovođenjem svojih poslovnih planova na regionalnom tržištu. Od Kancelarije za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država tražićemo obrazloženje nepravedne odluke koju su danas saopštili”, naveli su iz UNA TV.