BiH

HNK

Prvi dan škole za mostarske osnovce

07/09/2020

Ukupan broj učenika i učenica koji pohađaju srednje škole na području Grada Mostara u školskoj 2020/2021. godini je 4.328.

Danas u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu počinje nova školska 2020./2021. godina.

Ukupan broj učenika i učenica koji pohađaju osnovne škole na području Grada Mostara u ovoj školskoj godini je 8.778.

U prvi razred osnovnih škola na području Mostara, odnosno u 24 osnovne škole kojima je Grad Mostar osnivač, u školskoj 2020/2021. godini upisana su 993 učenika i učenica.

Ukupan broj učenika i učenica koji pohađaju srednje škole na području Grada Mostara u školskoj 2020/2021. godini je 4.328.

U prve razrede srednjih škola u Gradu Mostaru, odnosno u 19 srednjih škola čiji je osnivač Grad Mostar, upisan je ukupno 1.151 učenik i učenica.

Nastava u svim mostarskim školama, i osnovnim i srednjim, organizirat će se u skladu s naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva za obrazovne ustanove, preporukama za škole u kontekstu covida-19 za školsku 2020./2021.godinu Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, instrukcijom školama Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i epidemiološkim mjerama Zavoda za javno zdravstvo HNK i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK.

Nastava će se u svim školama organizirati i izvoditi na siguran način, uz poduzimanje svih naređenih preventivno epidemioloških mjera u cilju zaštite zdravlja učenika, nastavnika, drugog osoblja te članova njihovih porodica.

Krizni štabovi Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK kontinuirano će pratiti daljnji razvoj epidemiološke situacije i u skladu s tim davati nove prijedloge mjera vezano za organizaciju i izvođenje nastave, saopćeno je iz Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.