Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi problemi sa snijegom u BiH

kupres-kamion-snijeg

Na Facebooku je objavljena fotografija na kojoj se vidi kamion koji se zaglavio na putu zbog snijega u mjestu Koprivnica kod Bugojna.

U BIHAMK-u su kazali da, prema trenutnim informacijama, snijeg se nije zadržavao na cesti.

– Snijeg koji je padao u jutarnjim satima nije stvarao izmjene u odvijanju saobraćaja, vozače upozoravamo na poseban oprez preko planinskih prevoja – poručili su iz BIHAMK-a.

kupres-kamion-snijeg11Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu, uz pojačan promet vozila.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa-Otoka. Vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 15 minuta.

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-1.8 Lončari-Orašje (u mjestu Dusine, 08-16 sati) i Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati).

Zbog minerskih radova, do povremenih kraćih obustava saobraćaja dolazi na magistralnim putevima M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati).

Od puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajamo magistralne puteve: M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-5 Busovača-Kiseljak i M-16.2 Prozor-Jablanica.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.