BiH

ustaški pokliči

Publika u Livnu nakon govora Dalića uzvikivala “Za dom spremni”

22/12/2022
Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Nakon što je Dalić završio svoj govor, a pjevač Jole nastavio muzički  program, grupa mladića na balkonu u neposrednoj blizini bine povela je skandiranje zloglasnog ustaškog pozdrava Za dom spremni

Nakon što je na svom drugom Svjetskom prvenstvu hrvatsku reprezentaciju odveo do druge medalje, Zlatko Dalić dočekan je u svom rodnom gradu Livnu. Najuspješniji selektor  u historiji hrvatske reprezentacije 2018. je u Rusiju osvojio srebro, a četiri godine kasnije i broncu.

Poslije bogatog muzičkog programa Dalić je izašao pred mnoštvo navijača na Trgu kralja Tomislava i održao govor, u kojem je uglavnom govorio o vjeri, domoljublju, ljubavi i toleranciji te istaknuo kako je ponosan što je iz Livna i da se nitko ne treba sramiti što dolazi s kamena.

Nakon što je Dalić završio svoj govor, a pjevač Jole nastavio muzički  program, grupa mladića na balkonu u neposrednoj blizini bine povela je skandiranje zloglasnog ustaškog pozdrava Za dom spremni. Mladići na balkonu su vikali “Za dom”, na što je veliki dio navijača na trgu odgovarao sa “Spremni!”.

Ovo nije prvi ustaški ispad na proslavama osvajanja bronze koje se održavaju ovih dana. Podsjetimo, Dejan Lovren i Marcelo Brozović uzvikivali su ustaški pozdrav u Brozovićevom kafiću u Velikoj Gorici, nakon velikog dočeka na središnjem zagrebačkom trgu, piše Index.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.