psiholog i kolumnista

Puhalo: Sankcije Dodiku izazivaju nesanicu kod Čovića

dodik – covic – fena (1)

“Ove sankcije Amerike Dodiku je samo poruka da je pretjerao i da više nema zajebancije. To Dodika nešto ne pogađa, ali bice interesantno vidjeti ponašanje njegovih političkih i ekonomskih partnera”, napisao je Puhalo

– Vlada Sjedinjenih Američkih Država nametnula je sankcije Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji, mediju koji je pod njegovom kontrolom, a u vezi s njihovim koruptivnim djelovanjem i kontinuiranim nastojanjima da se ugrozi stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Naime, danas je Ured za kontrolu imovine u inostranstvu (OFAC) Ministarstva finansija SAD uvrstio na svoju listu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, kao i Alternativnu televiziju d.o.o. Banjaluka, što je odgovor na Dodikove koruptivne aktivnosti i stalne prijetnje stabilnosti i teritorijalnom integritetu BiH.

Iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva finansija SAD pojašnjavaju da se sankcije za Milorada Dodika i prateću medijsku platformu uvode zbog destabilizirajućeg i koruptivnog djelovanja.

Ističu da Dodikovo destabilizirajuće i koruptivno djelovanje podriva 26. godišnji napredak postignut od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Ovim povodom na društvenim mrežama oglasio se i psiholog i kolumnista Fokusa Srđan Puhalo.

“Ove sankcije Amerike Dodiku je samo poruka da je pretjerao i da više nema zajebancije. To Dodika nešto ne pogađa, ali biće interesantno vidjeti ponašanje njegovih političkih i ekonomskih partnera”, napisao je Puhalo.

Kasnije je još dodao i da “sankcije Dodiku izazivaju nesanicu kod Čovića”.