Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

politički analitičar

Puhovski: Da Milanović sretne istinu na ulici, ne bi je prepoznao

Delnice: Zoran Milanović dao je izjavu nakon 30. obljetnice osnutka 138 brigade HV “Goranski risovi”
28.10.2021., Delnice - Svecano obiljezavanje 30. godisnjice osnutka 138 brigade HV "Goranski risovi" u Domu kulture. Predsjednik RH Zoran Milanovic dao je izjavu medijima.

“Milanović je rekao stvari koje nije smio, da budem najpristojniji”, rekao je Puhovski

Žarko Puhovski, politički analitičar, u Novom je danu N1 televizije komentirao ovosedmične događaje te  izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i druge aktuelne teme.

Dotaknuo se i Milanovićevih izjava o Srebrenici: “Milanović je rekao stvari koje nije smio, da budem najpristojniji. Promijenio je stav i njegov stav je da želi braniti hrvatski i srpski narod od ljepjenja etikete genocida. Ljepljenje etiteke mu je važnije od samog genocida. Milanović se nespretno pokušao opravdati, no to se ne može opravdati. Ali kad kaže ne priznajemo da su narodi geonocidni, onda postoje uvjeti – ako je NDH bila država hrvatskog naroda, onda je hrvatski narod genocidan. Ako nije bila država hrvatskog naroda, kao što ja mislim, onda hrvatski narod nije genocidan. Treba biti oprezan s genocidom, najlošije je to što je rekao da se genocid veže uz brojke, a genocid se veže uz to da se ljude ubija zbog podrijetla, pripadnosti skupini.”

O izjavama Milanovića o obitelj zec Puhovski je dodao: “Dogodila se tehnička omaška, pod navodnicima. Ali Tuđman je tim ljudima nakon što se sve znalo dao kolajne i Šušak je jednog od njih uzeo za tjelohranitelja. Ubili su čovjeka na zvjerski način, njegovu kćer zato što su ubili tatu i to je zločin koji je trebalo okajati na određen način. To je ono što suverenisti poput Milanovića ne mogu podnijeti da se jednom godišnje kaže – da, to je bio naš zločin. Demokratska vlast je te ljude ne samo izvukla iz zatvora nego im dala odlikovanje, to je socijalizacija zločina. Milanović je rekao da su žrtve različite, a to je opasna teza. Kao društvo i zajednica ne možemo ne reći da su sve žrtve jednake”, smatra Puhovski.

Njegov komentar možete pogledati od 08:40: