osipanje u SD-u

“Pukla tikva” u još jednoj stranci: Odmetnuti članovi potpisali sporazum sa Trojkom

1309_sdbih

Predsjednik Naše stranke Edin Forto izjavio je danas da su se Socijaldemokrati BiH iz Lukavca priključili “grupi stranaka koja ima namjeru graditi bolju državu”

Članovi Socijaldemokrata BiH iz Lukavca koje je predvodio gradonačelnik tog grada Edin Delić danas su potpisali koalicioni ugovor u Sarajevu sa Trojkom koju čine Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija i Naša stranka. Međutim, stigao je demant Socijaldemokrata BiH koji su ovaj potez Delića protumačili kao samoinicijativan.

“Socijaldemokrate BiH demantuju medijske natpise i špekulacije da su pristupile tzv. “Trojci” koju čine Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i drugi. Očito da se radi o samoinicijativnom potezu dijela rukovodstva Gradske organizacije SDBiH Lukavac, predvođenom od strane gradonačelnika Edina Delića. Također, obavještavamo javnost da će organi SDBiH u skladu sa Statutom SDBiH zauzeti stavove po ovom pitanju, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, stoji u saopćenju, prenosi N1.

Podsjećamo, predsjednik Naše stranke Edin Forto izjavio je danas da su se Socijaldemokrati BiH iz Lukavca priključili “grupi stranaka koja ima namjeru graditi bolju državu”.

“Ovim okupljanjem prestaje trgovina mandatima u Tuzlanskom kantonu”, istakao je premijer Forto na pres-konferenciji predstavnika stranaka potpisnica Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima Bosni Hercegovini i predstavnika Gradskog odbora Socijaldemokrata BiH Lukavac.