božićna misa

Puljić: Kako je lijepo u trenucima kušnje doživjeti da nam Bog razbistri tamu (FOTO)

FNA_115647

Obraćajući se vjernicima okupljenim u katedrali, kao i svim onima koju su imali priliku da ga čuju, kardinal Puljić je naveo da Božić izaziva radost, jer je čovjek u grijehu unio nered i izgubio osnovni kontakt s Bogom

Slaveći Božić trebamo prepoznati sebe i u ovo vrijeme radosti ne trebamo pronaći Boga, već sebe – poručio je na svečanoj misi u sarajevskoj Katedrali Srca Isusova, povodom praznika Isusovog rođenja Božića nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Obraćajući se vjernicima okupljenim u katedrali, kao i svim onima koju su imali priliku da ga čuju, kardinal Puljić je naveo da Božić izaziva radost, jer je čovjek u grijehu unio nered i izgubio osnovni kontakt s Bogom.

Pozvao je sve da slavljenjem Božića obnove dostojanstvo koje su izgubili grijehom.

– Bogu je stalo do čovjeka i Bog mu je ponudio ljubav. Zato smo sretni za Božić, jer nam je Bog dao tu radost. Kako je lijepo u trenucima kušnje doživjeti da Bog razbistri tamu – poručio je kardinal Puljić.

Naglasio je da je Bog tako blizu, ali da ljudi nisu blizu sami sebi te da je današnji čovjek izgubljen i da mu treba vratiti dostojanstvo.

– I zbog toga, moćnik će vladati ljudima, a Bog će sa nama da živi i da bude u ljudskim srcima – kazao je.

Kardinal se osvrnuo i na činjenicu da roditelji često uče djecu da budu ‘robovi’.

– Dajemo djeci internet da nam ne smetaju i onda se čudimo što smo pogriješili – kazao je.

Ko god živi mimo Božijeg zakona, dodao je kardinal, radi protiv sebe, te ih je pozvao da u vrijeme Božića osjete Božiju radost.

Posebnu božićnu čestitku uputio je djeci, kojih je sve manje, i njihovim roditeljima da im se ne ukrade djetinjstvo.

– Budite blizu djece i ne udaljujte ih od sebe – naglasio je kardinal Puljić te omladini poželio da pronađu smisao života, pronalaskom Isusa.

Onima koji su izgubili snagu, poželio je da im Božić vrati utjehu i vjeru, a svim obiteljima da budu škola vjere.