Puljić: Molim za one koji Hrvatima žele oprati pamet

puljic33333

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić kazao je danas kako katolici u Bosni i Hercegovini moraju ostati odlučni u zaštiti svog identiteta i temeljnih prava te kako nikome u toj zemlji ne može biti dobro ne osigura li se jednakopravnost svih koji u njoj žive.

Kardinal Puljić ovo je kazao na Bobovcu, starom kraljevskom gradu kod Kaknja u središnjoj Bosni, na obilježavanju sada već tradicionalnog molitvenog dana za domovinu kojega po sedamnaesti put organizira Vrhbosanska nadbiskupija i petnaestog hodočašća katolika-pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga.

U pohodu ove je godine također po tradiciji sudjelovalo i izaslanstvo Hrvatske vojske, a uz počasnu postrojbu predvodio ga je načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov. Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je upravo kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. oktobra 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive, piše Hina.

Kardinal Puljić kazao je pred hiljadama okupljenih vjernika kako ovaj pohod kao i misno slavlje koje je tim povodom upriličeno predstavlja još jedno nastojanje da se sve vjernike okupi u duhu zajedništva, odanosti domovini i svom narodu i zalaganja za njegovu jednakopravnost. “Mira nema bez istine, pravde i jednakopravnosti”, kazao je kardinal Puljić.

Dodao je kako posebno moli za one koji Hrvatima žele “oprati pamet” iskrivljujući povijest kao i onima koji lažno tvrde da Hrvati ne vole BiH kao svoju zemlju.

“Mi je volimo i želimo u njoj opstati zajedno sa svim drugim ljudima”, kazao je vrhbosanski nadbiskup uputivši molitvu Bogu da ljudima na položaju podari mudrost a građanima poštenja kako bi se ojačao mir i napredak.