BiH

vrhbosanski kardinal

Puljić: U BiH ima 80 župa u kojima je manje od 200 vjernika i trebaju pomoć

02/03/2020

Puljić je istakao da je ta pomoć bila jedan od tema i redovnog zajedničkog zasjedanja članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije danas u Banjoj Luci

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i vrhbosanski kardinal Vinko Puljić upozorio je da u BiH ima 80 župa u kojima je manje od 200 vjernika i kojima je neophodna pomoć.

-Te župe same ne mogu opstati, bez podrške drugih – rekao je Puljić i zahvalio hrvatskom Caritasu na pomoći, pa i kroz akciju „Sedmica solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH“.

Puljić je istakao da je ta pomoć bila jedan od tema i redovnog zajedničkog zasjedanja članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije danas u Banjoj Luci.

Kardinal Puljić je rekao da je bilo riječi o zajedničkim pitanja na liturgijskom planu te o radu Komisije dviju Biskupskih konferencija za Hrvatski martirologij i o misijskoj djelatnosti crkve u Hrvata i uzajamnom radu.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić je podsjetio na ovim godišnjima okupljanima dvaju biskupskih konferencija razgovaraju o važnim pitanjima za vjernike.

-Imamo isti jezik, liturgiju, pripadamo istom narodu, a imamo i neke institucije koje su zajedničke – kazao je Puljić.

Na zasjedanju su, kaže, saslušali i izvještaj o Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima u Rimu.

Uoči zasjedanja, u nedjelju, 1.marta, održano je zajedničko Euharistijsko slavlje u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci uz učešće biskupa iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Zajedničko zasjedanje članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije bit će završeno danas u kasnim poslijepodnevnim satima.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.