Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Građani poštuju naredbe

Pusti veliki tržni centri u Sarajevu

prazni centri

Svom stanovništvu u Federaciji BiH, kao i stranim državljanima u Federaciji BiH preporučuje se da izbjegavaju nepotrebno kretanje i zadržavanje na mjestima javnog okupljanja, stoji u naredbi kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva uputio je jučer pooštrenu Naredbu prema kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva. Ovaj put naređeno je zatvaranje obrazovno-odgojnih institucija odmah.

Svim učenicima u osnovnim i srednjim školama, kao i studentima na visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području Federacije BiH, dok traje obustava nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama, preporučuje se da izbjegavaju nepotrebno kretanje i zadržavanje na mjestima javnog okupljanja. Za provođenje ove preporuke odgovorni su roditelji, odnosno zakonski zastupnici malodobnih učenika, a za punoljetne osobe: učenike i studente, navedeno je osobna odgovornost.

Svom stanovništvu u Federaciji BiH, kao i stranim državljanima u Federaciji BiH preporučuje se da izbjegavaju nepotrebno kretanje i zadržavanje na mjestima javnog okupljanja, stoji u naredbi kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Da se građani u najvećoj mjeri pridržavaju uputa najbolje pokazuju slike iz velikih tržnih centara SCC i Importanne u Sarajevu. Veliki centri danas u toku dana bili su neuobičajeno prazni.