BiH

Šeranić potvrdio

Putnici iz autobusa zaustavljenog u Bosanskoj Gradišci prebačeni na kućne adrese

19/03/2020

Pojasnio je da su putnici u autobusu zadržani na granici nešto duži period jer su u kontaktima sa higijensko-epidemiološkim službama domova zdravlja, obezbijedili sanitete iz opština u kojima žive ove osobe

Osobe koje su se nalazile u autobusu koji je zaustavljen na Graničnom prelazu Gradiška sanitetima su odvezene na kućne adrese, a uručena su im rješenja o kućnoj izolaciji, javlja Anadolu Agency (AA).

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, objavio je da su za autobus sa 37 putnika koji se vraćao iz Austrije dobili podatak da se u njemu nalaze četiri osobe koje su bile u kontaktu sa osobom koja je potvrđena kao lice zaraženo virusom korona u Austriji.

“Preduzeli smo sve potrebne mjere, autobus je zadržan na granici. Ekipa iz Republičke uprave civilne zaštite, Uprave za inspekcijske poslove i Instituta za javno zdravstvo je obišla navedeni autobus, uzeti su uzorci od osoba koje su bile direktno u kontaktu sa osobom zaraženom u Austriji, to su uglavnom građani iz Brčko distrikta, tako da ćemo nalaze ovdje u našim laboratorijama i proslijediti nalaze kolegama u Brčko distriktu kako bi mogli dalje da se bave nadzorom nad ovim osobama”, rekao je Šeranić.

Pojasnio je da su putnici u autobusu zadržani na granici nešto duži period jer su u kontaktima sa higijensko-epidemiološkim službama domova zdravlja, obezbijedili sanitete iz opština u kojima žive ove osobe.

Šeranić je rekao da se nastavlja praćenje zdravstvenog stanja ovih osoba, da je autobus nastavio dalje prema mjestu odredišta, uz mjere dezinfekcije, a pratiće se i vozač autobusa u skladu sa propisima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.