majka davida dragičevića

Odgođeno suđenje Suzani Radanović: “Imam dvoje djece, a treće ste mi ubili”

suzana radanovic 22

Vaša slika je obišla svijet, tražite ubice umjesto da majci sudite – poručila je Suzana Radanović

Današnji pretres u Osnovnom sudu u Banjaluci u postupku koji je pokrenut protiv Suzane Radanović, majke ubijenog Davida Dragičevića, a zbog dešavanja od 25. decembra prošle godine na Trgu Krajine, nije otvoren, javlja Anadolu Agency (AA).

“Današnji pretres nije otvoren, jer sam tražio izuzeće ovlašćenog organa obzirom da se radi o licu koje je 25. decembra imalo incidentnu situaciju s građanima. U pitanju je policajac koji je i potezao oružje. Sumnjao sam u pristrastnost takvog predstavnika ovlašćenog organa, sud je morao da prekine postupak i do odluke o izuzeću ostaje samo da čekamo”, kazao je Milan Malešević, advokat Suzane Radanović.

On je dodao da novi pretres očekuje između 10. i 15. decembra.

“Tražio sam da izdavalac prekršajnog naloga dostavi u spis materijalne dokaze koje planiraju izvesti. Mi smo danas došli na suđenje, a ne znamo od čega se branimo. Onda ćemo imati više informacija za šta se Suzana Radanović tereti odnosno kojom radnjom je počinila prekršaj za koji se tereti. Znamo pravno, ali ne i činjenično”, rekao je Malešević.

Pred početak pretresa Ispred zgrade Osnovnog suda u Banjaluci jutros su se okupili članovi grupe “Pravda za Davida”, koji su se razišli nakon što su iz zgrade suda izašli Suzana Radanović i njen advokat.

“Ne znam za šta me terete, zašto su me doveli tu, čemu maltretiranje. U stvari ovaj današnji dan je sramota države. Jednostavno dotakli smo dno”, rekla je Radanović.

Tokom suđenja Suzana je cijelo vrijeme držala sliku ubijenog sina ispred sebe.

Na pitanje kada može ponovo da dođe na ročište, Suzana je rekla:

“Radim u Austriji, imam dvoje djece, a treće ste mi ubili. Vaša slika je obišla svijet, tražite ubice umjesto da majci sudite”, poručila je Suzana Radanović.

Ozren Perduv, član grupe “Pravde za Davida”, rekao je da 3. decembra zakazano suđenje protiv gotovo 30 članova grupe.

“Umjesto da hapse one koji su odgovorni za zločin oni se bave nama”, kazao je Perduv i dodao da vjeruju u nezavisnost suda i da će sud odbaciti optužbe koje im policija stavlja na teret.