Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preuzeo dužnost

Radmanović: Prestati sa političkim nadmetanjima dok traje bitka za život

nebojsa radmanovic

Podvukao je kako svim tim ljudima treba podrška i pomoć vlasti na svim nivoima

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović, povodom preuzimanja te dužnosti, obratio se svim poslanicima Predstavničkog doma i javnosti u Bosni i Hercegovini, te poručio kako je vrijeme za koordinaciju i zajednički rad vlasti na svim nivoima kako bi se pobijedila globalna pošast koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Radmanović je istakao kako dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine preuzima u teškom vremenu, u trenutku kada se cijela zemlja i svi njeni građani suočavaju sa pandemijom koronavirusa, virusom koji ulazi u naše kuće, napada zdravlje i ugrožava živote naših porodica, rodbine, prijatelja, komšija i poznanika.

“Želim da uputim čestitke i najbolje želje onima koji su u svakodnevnoj, direktnoj i neposrednoj borbi za zdravlje i živote naših ljudi, našim ljekarima i medicinskom osoblju, kao i onima koji su svakodnevno izloženi virusu u nastojanju da obezbijede normalan život građana ove zemlje. Čestitam i članovima kriznih štabova vlasti na svim nivoima, čvrsto uvjeren da rade dobar posao i da mjere koje preduzimaju daju dobre rezultate”, rekao je Radmanović.

Podvukao je kako svim tim ljudima treba podrška i pomoć vlasti na svim nivoima.

“Zato smatram da je neophodno da prestanemo sa političkim nadmetanjima dok traje bitka za život. Vrijeme je za koordinaciju i zajednički rad vlasti na svim nivoima kako bismo pobijedili ovu globalnu pošast”, poručio je Radmanović, te dodao:

“Obavještavam vas da su članovi Kolegijuma Predstavničkog doma u stalnom kontaktu, u nastojanju da pronađu rješenje za organizaciju sjednica Doma, uzimajući u obzir sva ograničenja, mjere i odluke kriznih štabova. O našim odlukama i rješenjima s ciljem da Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH omogućimo da, na bezbjedan način, ispunjava svoju ustavnu ulogu, bićete blagovremeno obaviješteni.”
Uz poruku građanima da svi ostanu kod svojih kuća, Radmanović je svima poželio prije svega dobro zdravlje, a onima kojima je potvrđeno da su pozitivni na COVID-19, uputio podršku i želje za brzo ozdravljenje.