Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Radnici “BH Airlinesa” zaprijetili protestima

23/06/2015

Radnici “BH Airlinesa” zatražili su hitan sastanak sa Vladom Federacije BiH /FBiH/, od koje zahtijevaju da se aktivno uključi u rješavanje problema ove kompanije i odustane od stečaja, ili će u protivnom izaći na protest.

Federalni premijer Fadil Novalić rekao je ranije da će “BH Airlines” morati da ide u stečaj, jer Vlada nije uspjela da postigne dogovor sa kreditorom kojem ova kompanija duguje oko 19 miliona KM.

U ovoj kompaniji smatraju da bi gašenje “BH Airlines” značilo i gašenje avijacije u BiH.

Radnici krive federalnu Vladu, kao većinskog vlasnika, zbog nedovoljnog angažmana, a od Novalića traže da “prestane iznositi neistine”. Zaprijetili su i protestima pred zgradom Vlade FBiH.

“BH Airlinesu” u aprilu su blokirani računi zbog nemogućnosti da vrati dug. Potraživanja samo jednog povjerioca – “HETA lizinga” premašuju 15 miliona KM.

Uprava kompanije “HETA” smatra da se ovaj problem može riješiti i bez pokretanja stečaja.

“BH Airlines` je u vlasništvu Vlade FBiH i, kao takva, Vlada donosi odluke o koracima koji treba da budu preduzeti s ciljem ispunjavanja postojećih ugovornih obaveza čime bi trebalo da bude izbjegnut stečaj. To bi bila krajnja, najnepovoljnija i posljednja opcija za bilo koju kompaniju u državnom vlasništvu”, kažu u ovoj kompaniji.

Loše poslovanje i loša menadžerska politika najviše se odrazila na posao u ovoj godini, u kojem je blokadom računa propalo oko 100 letova, vrijednih 2,5 miliona KM.

Komentari

1 Comment

  1. AV AV

    23/06/2015 at 10:11

    Eto vam SDA. Samo vi za njih glasajte. Prvo su vas pokrali sad ce vas unistiti. U jedinstvu je snaga dragi moji radnici.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.