Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Radnici čapljinske Laste prosvjedovali protiv zatvaranja tvornice

26/01/2017

Ispred Tvornice keksa i vafla Zvečevo-Lasta d.d. Čapljina u četvrtak ujutro organizovao je javno okupljanje i mirni protest protiv zatvaranja te tvornice.

Radnici su tom prigodom pozvali su sve građane i vlast u Čapljini, a i šire da ih podrže u spašavanju zatvaranja te tvornice.

„Nadamo se kako Lasta neće šaptom pasti. Pozivamo sve građane, gradsku vlast i vijećnike da stanu rame uz rame sa svojim sugrađanima. Vrijeme je da dignemo glas“, naveli su radnici u apelu.

Po riječima djelatnika Tvornice, od Božića prošle godine proizvotnja je u pogonima obustavljena ugašena te je Tvornica stavljena na prodaju.

– Nakon što je Tvornica veliki dio svojih zaposlenika poslala na burzu rada, ostalim radnicima je 23. decembra prošle godine javljeno da je Tvornica ugašena i da je na prodaju – objasnio je Jurić.

Poznato je da se Lasta, čiji je većinski vlasnik hrvatsko Zvečevo, već dugo bori za redovitu isplatu plaća koje se kreću oko 400 KM i manje, a od rujna mjeseca plaću nisu nikako dobili.

– Budućnost devedesetak radnika je upitna, kao i uplate njihovih potraživanja – tvrdi Jurić.

Podsjeća da su problemi s isplatama plaća i doprinosa počeli još prije tri godine. Doprinosi se ne uplaćuje redovito, a konačni cilj uprave im nije do kraja poznat.

Jurić je kazao kako je i direktor tog poduzeća Ivan Raguž dao ostavku, te da im se nitko iz uprave još nije obratio.

Lasta Čapljina je od 29. novembra 2001. godine na međunarodnom konkursu prešla u većinsko vlasništvo poduzeća Zvečevo d.d. Požega, renomiranog proizvođača čokolada i alkohola iz Hrvatske i od tada nosi ime Zvečevo-Lasta d.d. Čapljina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.