Radnici hotela “Ero” održali protest ispred zgrade federalnih institucija

BiH

FNA_74437

Nezavisni sindikat zaposlenika hotela “Ero” u ponedjeljak je ispred zgrade federalnih institucija u Mostaru, u kojoj se održava sjednica Vlade FBiH, održao mirni protest zbog neriješenog statusa zaposlenika tog hotela koji je prestao s radom krajem prošle godine.

Radnici su se okupili kako bi od Vlade FBiH zatražili pomoć u rješavanju svog statusa. Doprinosi za 62 radnika nisu uplaćivani u posljednje četiri godine, zbog čega ne mogu ostvariti pravo na mirovini niti otići na zavod za zapošljavanje.

– Mi stalno upućujemo pismene dopise, ali nema odgovora. Danas smo slučajno saznali da se sjednica održava u Mostaru pa smo došli, u nadi da će nas netko saslušati nakon sjednice – rekla je predsjednica Sindikata zaposlenika hotela “Ero” Mira Mandić.

Inače, Vlada HNK-a u junu 2017. godine donijela je odluku o kupnji zgrade mostarskog hotela “Ero” u koju bi se trebale smjestiti sve županijske institucije, no do danas kupoprodajni ugovor nije potpisan.

Radnici “Ere” nadaju se kako bi se u sklopu te prodaje mogao riješiti i njihov status.

Predstavnici Grada Mostara i Vlade HNK-a ranije su iznosili stavove kako bi se u rješavanje ovoga problema trebale uključiti i više razine vlasti, po uzoru na uvezivanje staža radnika nekih drugih poduzeća u Federaciji BiH u društvenom vlasništvu.