Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radnici Krivaje prijete blokadom magistralnog puta M-17

BiH

krivaja radnici

Oko 400 radnika preduzeća Krivaja Mebl iz Zavidovića jutros je, u znak protesta zbog gubitka radnih obaveza, nakon okupljanja u svom gradu pješice krenulo prema Žepču.

Oni će, kako je za Fenu kazao Besim Hasić, potpredsjednk Sindikalne organizacije preduzeća Krivaja Mebl, blokirati saobraćajnu petlju na magistralnom putu M-17 na ulazu u Žepče.

-Saobraćajna petlja na M-17 bit će blokirana sve dok Vlada Federacije BiH ne raskine ugovor sa kupcima preduzeća, jer oni ne izvršavaju svoje obaveze prema državi i radnicima. Njih niko nije tjerao da preuzmu obaveze prema ugovoru, za koji su dobili i pomoć od Federalne vlade. Ostajemo na žepačkoj petlji dok Vlada ne raskine ugovor na štetu kupaca – rekao je Hasić.

Kao što je poznato, zbog problema u vezi sa dobavljanjem sirovine i finansijskih problema menadžement Krivaja Mebla je prvo veliku grupu radnika poslao na čekanje, a nedavno i sve ostale radnika tako da sada u preduzeću radi samo pogon Energetike, koji održava toplotni sistem proizvodne mreže.

Prema službenoj informaciji iz MUPZDK-a, policijski timovi osiguravaju kolonu od oko 400 radnika koja se od Zavidovića kreće prema Žepču i za sada nema nikakvih problema.