Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ŠG "Klekovača-Potoci"

Radnici u Istočnom Drvaru mašinama i daskama blokirali ulaz u preduzeće

klekovaca_0

V.D. direktora Nikola Janković nije mogao da uđe u zgradu, a radnici su mu skandirali da ide kući

Radnici Šumskog gazdinstva “Klekovača-Potoci” u Istočnom Drvaru, koji traže smjenu vršioca dužnosti direktora Nikole Janković, jutros su zakovali ulazna vrata i prozore na zgradi uprave i izvezli kompletnu mehanizaciju i tako prvom čovjeku firme i njegovim saradnicima onemogućili ulazak, javlja dopisnik Srne.

Predstavnik sindikata ovog gazdinstva Radenko Bosnić rekao je Srni da su radnici danas, 14. dana protesta, preduzeli radikalnije mjere da Janković vidi da nije dobrodošao u Istočni Drvar, niti u Šumsko gazdinstvo.

On je ponovio da je povod protesta, koji traju od 31. oktobra, otpuštanje radnika iz Drvara i Istočnog Drvara i zapošljavanje novih radnika iz drugih opština.

Foto: ATV

“Janković se ponaša bahato i osiono. Konstantno prijeti otkazima, suspenzijama i disciplinskim postupcima ako ne pređemo na njegovu stranu, ali radnici su odlučni i traže njegovo hitno razrješenje”, rekao je Bosnić.

On je naveo da su stvorene tenzije između većine radnika koji traže smjenu Jankovića i manjeg broja onih koji ga podržavaju, te da situacija prijeti da izmakne kontroli.

Jučer je eskaliralo kad su se dva radnika potukla od kojih je jedan Jankovićev pristalica, a drugi traži njegovu smjenu.

“U ime Sidikata Šumskog gazdinstva `Klekovača-Potoci` reći ću da smo vrlo zabrinuti. Više nema smisla da radnici svakodnevno svoja prava traže ispred zgrade Uprave, a da ih niko niti vidi, niti čuje”, rekao je Bosnić, dodajući da su radnici koji protestuju na izmaku snaga.

Opštinsko rukovodstvo Istočnog Drvara i dalje podržava proteste radnika.

“Apsolutnu podršku dajemo radnicima koji protestuju. Krenućemo sa radikalnijim protestima i nećemo dozvoliti da Janković ostane kao vršilac dužnosti direktora u gazdinstvu”, rekla je Srni načelnik opštine Istočni Drvar Milka Ivanković.