Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

njih oko 50

Radnici “Zenicatransa” ispred zgrade Gradske uprave čekaju rješenje (FOTO)

zenicatrans (1)

Oko pedeset radnika “Zenicatransa” očekuje rješenje problema na današnjoj sjednici

Radnici “Zenicatransa” okupili su se ispred zgrade Gradske uprave u Zenici, gdje bi trebala početi 46. sjednica Gradskog vijeća Zenice, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sjednici će vijećnici raspravljati o Prijedlogu Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu, kao i o Prijedlogu Odluke o izvršavanju Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu kao i Prijedlogu gradonačelnika za raspisivanje referenduma o pitanju koje glasi “Da li Grad Zenica treba izdvojiti budžetska sredstva za rješavanje finansijske krize JKP ‘Zenicatrans'” te razmatranju Preporuke institucije ombudsmena za ljudska prava BiH povodom procedure izbora i imenovanja gradskog pravobranioca.

Gradski vijećnici koji su posjetili radnike “Zenicatransa” u subotu, kada su radnici odlučili zamrznuti štrajk glađu, najavili su amandman na budžet grada, čime bi se iznašla sredstva za dugove “Zenicatransa”.

Huso Sarvan, predsjednik sindikata radnika “Zenicatransa”, rekao je prije početka sjednice Gradskog vijeća kako očekuje da će se danas riješiti problem kompanije.

“Mi, radnici očekujemo povoljno rješenje. Svako rješenje koje vodi ozdravljenju preduzeća je pozitivno rješenje. Očekujemo da će viječnici podržati amandman, da će se on usvojiti, da će se usvojiti budžet grada kako bi mogli početi sa radom. Ako ne dođe do toga, nastavlja se blokada autobuske stanice, odmrzava se štrajk glađu, mi ćemo ustrajati do rješenja problema”, rekao je Sarvan.