Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radojičić: Nema opasnosti u fontani u parku Petar Kočić

park_petar_kocic_fontana

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da nema nikakvog razloga za zabrinutost građana zbog informacija da je u fontani u parku “Petar Kočić” stradao pas zbog strujnog udara, jer nadležne gradske službe tokom provjere ovih navoda nisu našle nikakve problem sa instalacijama.

“Informisan sam da je jedan pas uginuo skočivši u fontanu u parku `Petar Kočić`”, rekao je Radojičić novinarima i podsjetio da prema gradskim propisima, nije dozvoljeno šetanje pasa u parku.

Radojičić je naveo da radnici gradskih službi svakodnevno ručno čiste fontanu u ovom parku, ističući da bi se tokom tih poslova vjerovatno primijetilo da postoji bilo kakav problem sa instalacijama.

On je naglasio da su gradske službe pravovremene reagovale nakon prijave ovog incidenta i da je predostrožnosti radi isključeno električno napajanje u fontani, ali da nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na problem sa električnim instalacijama.

“Na koji način i od čega je pas uginuo, mi nemamo još nalaz. Ne znam da li će ga raditi veterinari i kakva je procedura”, rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, voda u fontani je promijenjena, prostor očišćen i može ponovo normalno da se koristi.

On je naglasio da fontana nije namijenjena za igru domaćih životinja.

“Fontana je ukras i nije za kupanje”, naveo je Radojičić i dodao da nema razloga za bilo kakvu zabrinutost građana.

Jedna Banjalučanka objavila je na “Fejsbuku” da je njen pas, haski, star pet godina, uskočio u fontanu da se rashladi i napije vode, ali da se, čim je liznuo vodu, zgrčio i pao.

Ona je navela, da je veterinar konstatovao da je pas stradao od strujnog udara.