Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Sve je super i sve je za pet"

Radojičić: Poražavajuće za jednu “mirnu i građansku” Banju Luku

radojičić

“Koliko čujem, bilo je i štete na opremi za ozvučenje”, ustvrdio je Radojičić

 Gradonačelnik Banjaluke Igor 30 ustvrdio je da iza večerašnjeg okupljanja pripadnika grupe “Pravda za Davida”, navodno, “postoji namjera da Banjaluka bude vraćena u vrtlog nekih nemira i da iz ovog grada budu poslate ružne slike”.

“Mi smo ovih dana pozivali da u gradu ima mjesta i za one koji slave i za one koji protestuju, međutim, očito koncepcija nije takva i koncepcija je da se Banjaluka vrati u vrtlog nekih nemira, da se odavde idu ružne slike i da se vratimo u neka mnogo ružna vremena, kojih se građani ne žele sjećati”, rekao je Radojičić za ATV.

Radojičić je tom prilikom rekao da je to što se dešava “poražavajuće za jednu mirnu i građansku Banjaluku”.

“Na Trgu Krajine održan je protest `Pravda za Davida` koji je bio potpuno obezbijeđen i nije bio ometan ni od koga. Međutim, dio ljudi koji je protestovao ulicama Banjaluke, na kraju je stigao i praktično zauzeo plato ispred Muzeja savremene umjetnosti, na kojem je trebalo da bude održan koncert Harisa Džinovića”, rekao je Radojičić i ustvrdio:

“Koliko čujem, bilo je i štete na opremi za ozvučenje. Koncert je onemogućen, nije se mogao održati, iako je Haris Džinović došao, sjedili smo zajedno, i želio je da nastupi. Mislim da je ovo žalosno da je jedna grupa, praktično u centru grada, nametnula svoju volju, iako je imala organizovan miran skup, i ta je onemogućila drugim građanima da imaju isto takav jedan miran skup”, rekao je Radojičić.