Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radojičić uručio 58 rješenja: Za sportske organizacije 860.000 KM

BiH

Бањалука – Радојичић – уручена рјеш

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas 58 rješenja o sufinansiranju sportskih organizacija i klubova po osnovu Programa razvoja sporta Grada, za šta je izdvojeno 860.000 KM.

Radojičić je rekao da su finasijska sredstva dodijeljena na osnovu novih kriterijuma i bodovnika, gdje se u prvi plan stavljaju status, rezultati i rad sportskih organizacija.

“Veoma sam zadovoljan onim što je urađeno u ovom domenu, a najbolje svjedočanstvo su klubovi i sportisti od kojih imamo vrlo visok stepen podrške za ovaj posao”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da Grad intenzivno radi i na poboljšanju sportske infrastrukture sa namjerom da se izgrade tri nove sportske dvorane, zatim teretane u prirodi i trim staze.

“Poseban program spremamo za školski sport, jer nam je cilj da vratimo sport u škole, te da proširimo bazu kako bi se što više mladih i djece uključili u sportske aktivnosti”, rekao je Radojičić.

Načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je da je Gradskoj upravi i nadležnom odjeljenju veoma stalo da proces dodjele sredstava bude javan i da bude vođen u saradnji sa klubovima i sportistima.

“Ovdje smo da kažemo da je ovo politika zbog sporta, a ne sport zbog politike, te želimo da čujemo i predstavnike sportskih klubova, sve njihove primjedbe, sugestije i da sve ono što je dobronamjerno i u korist sporta, da uvažimo”, rekao je Banjac.

Vladimir Branković iz Rukometnog kluba “Borac” zahvalio je Gradskoj upravi na podršci koja traje već godinama i izrazio zadovoljstvo zbog najave gradonačelnika da će biti promijenjena praksa da se sredstva dodjeljuju tek u martu ili aprilu.