Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar sigurnosti BiH

Radončić: 35 uposlenika SIPA-e uradilo “brze testove”

radoncic (3)

Funkcioniranje SIPA-e nije dovedeno u pitanje

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić komentirao je na Instagramu informacije o službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji su zaraženi koronavirusom.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

– U javnosti se pojavila informacija da je korona ušla u jedan organizacioni segment SIPA-e. Kao ministar sigurnosti, sinoć dokasno i danas sam u stalnoj komunikaciji s v. d. direktora Đurom Kneževićem. Prema preporuci epidemiologa, svi uposleni koji su bili u kontaktu s oboljelima su testirani na način kako se to radi u RS, a osiguranicima u FBiH urađeni su brzi testovi. Veoma sam zahvalan direktoru Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, dr. Zlatku Kraviću što je već od sinoć omogućio da 35 uposlenika SIPA-e uradi tzv. brze testove.

Ono što je, također, veoma važno jeste da funkcioniranje SIPA-e nije dovedeno u pitanje. Već su ranije napravljeni planovi podjele uposlenika u različite smjene i prostore, zato što se pravovremeno računalo na mogućnost ovakvih dešavanja.

Na kraju, razgovarao sam telefonom s trojicom oboljelih, koji se nalaze na kućnom liječenju, svi se, kao i članovi njihovih porodica, osjećaju dobro i, akobogda, bit će dobro. Razgovarao sam i sa predsjednikom Sindikata policije i sinoć sam ga upoznao sa svime što je već poduzeto – napisao je Radončić.