BiH

Radončić: BiH mora postati društvo jednake šanse

18/09/2018

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, rekao je da Bosna i Hercegovina mora postati društvo jednake šanse, u kojem vlast mora biti servis mladim ljudima a ne obrnuto.

Radončić je to kazao novinarima uoči večerašnjeg gostovanja u Sarajevu na tribini „Kafa sa…“ koju Institut za razvoj mladih „Kult“ organizira kao susrete mladih s kandidatima za članove Predsjedništva BiH.

Radončićeva ključna poruka mladim ljudima je da ostanu u Bosni i Hercegovini i bez bojazni, predanim angažmanom, grade budućnost. Pozivajući se na vlastito iskustvo biznismena i industrijalca koji se trudio da primijeni što više znanja, rekao je da mladi ljudi treba da vide da u njihovoj zemlji mogu postići individualni rezultat. Ko god bude na vlasti, ako ne ispunjava njihova očekivanja, treba da ih “pošalju kući”, jedna je od poruka lidera SBB-a mladima.

Radončić smatra da su oktobarski izbori u BiH istorijski, što, po njegovom mišljenju, treba pozitivno da se odrazi i na izlaznost birača, među njima i mladih. Savez za bolju budućnost BiH je probudio novu nadu Bosancima i Hercegovcima, što se osjeća i „u atmosferi“, smatra lider ove stranke, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Komentirajući paljenje automobila potpredsjednice SBB-a Adise Omerbegović Arapović, Radončić je rekao, između ostalog, da to neće obeshrabriti tu stranku već naprotiv da će biti još snažnija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.