Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo sigurnosti BiH

Radončić i direktori sigurnosnih agencija: Jačanje kapaciteta i bolja saradnja

Radoncic_direktorasigurnosnihagencija

Razmatrane su i mogućnosti poboljšanja uslova rada policijskih službenika, opremanja i kadrovskog jačanja agencija. Također, istaknuto je da je veoma važno unapređenje saradnje sa Tužilaštvom BiH i pravosudnim institucijama

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić održao je sastanak sa direktorima agencija u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH na kojem je razgovarano o prioritetima u radu, trenutnim izazovima i unapređenju saradnje između agencija.

Razmatrane su i mogućnosti poboljšanja uslova rada policijskih službenika, opremanja i kadrovskog jačanja agencija. Također, istaknuto je da je veoma važno unapređenje saradnje sa Tužilaštvom BiH i pravosudnim institucijama.

Sastanku su prisustvovali zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Đuro Knežević, direktor Granične policije BiH Zoran Galić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Branko Vukoja i direktor Agencije za policijsku podršku Husein Nanić, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.