Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Radončić i Ferguson razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH

02/02/2017

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni Hercegovini Edwarda Fergusona.

Radončić je upoznao ambasadora o svojim pogledima na aktuelnu političku situaciju u BiH, te izrazio zabrinutost zbog sve veće konfliktnosti na političkoj sceni, reformskom zastoju, blokadama i izostanku ozbiljnih infrastrukturnih radova.

Ambasador Ferguson je potencirao poznata stajališta svoje zemlje i spremnost, koja postoji konstantno, da se Bosna i Hercegovina podrži na putu euroatlanskih integracija, te posebno ispunjavanju obaveza iz Reformske agende.

Zajednička je ocjena da su tolerancija, strpljivost u pregovaranju i spremnost na rješavanje velikih izazova na konstruktivan način, jedini način da BiH ne uđe u stanje nepotrebne destabilizacije, saopćeno je iz Press centra SBB-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.