BiH

gostovao na N1

Radončić otkrio ime novog ministra policije u Kantonu Sarajevo

17/12/2019

Podsjećamo, 18 zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) stavilli svoje potpise na inicijativu za smjenu aktuelnog saziva Vlade KS

Fahrudin Radončić, lider SBB-a i vjerovatno budući ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH, gostujući na N1 televiziji, otkrio je nekoliko detalja vezanih za prekompoziciju snaga u Kantonu Sarajevo.

Radončić je na pitanje ko će iz SBB-a u novu Vladu KS koju će činiti SDA, SBB i DF, otkrio ime novog ministra MUP-a, pozicije na kojoj je u aktuelnoj Vladi, čiju je smjenu danas zatražila nova većina u Kantonu Sarajevo, obanašo kadar Naroda i pravde Admir Katica.

– Ismir Jusko će biti novi ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kazao je Radončić.

Na pitanje hoće li Mirvad Kurić, aktuelni ministar kulture i sporta u Vladi KS ostati na poziciji Radončić je kazao:

– Ne, Kurić neće ostati u Vladi KS, ne zato što to on ne želi ili stranka ne želi, nego iz prostog razloga što u raspodjeli resora, to ministarstvo nije dobio SBB.

Ismir Jusko

Radončić je potvrdio da će Mario Nenadić, kao “trostranački kandidat” biti novi premijer Vlade KS.

Podsjećamo, 18 zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) stavilli svoje potpise na inicijativu za smjenu aktuelnog saziva Vlade KS.

Inicijativu su potpisali zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB), Demokratske fronte (DF) i BOSS-a. Jedini potpis koji je izostao je onaj zastupnice SBB-a Jasne Duraković, koja se navodno nalazi na putu.

Pored potpisa za smjenu Vlade KS, prikupljeno je 16 od ukupno 28 zastupničkih potpisa u Klubu Bošnjaka za smjenu aktuelnog predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića.

Rezultat je ovo dogovora Bakira Izetbegovića, Željka Komšića i Fahrudina Radončića koji su u petak potpisali Sporazum o formiranju vlasti na svim nivoima, što je uključivalo i rekonstrukciju Vlade KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.