Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radončić u Krajini: SBB će biti kičma buduće vlasti

SBB-BiH-predizborni-skupovi-USK-2-1080×570

Velika želja za promjenama nabolje i nada za bolje sutra vidjela se na licima ljudi u Cazinu, Bužimu i Bosanskoj Krupi, gdje su danas u popodnevnim i večernjim satima u prepunim dvoranama održani predizborni skupovi Saveza za bolju budućnost, kaže se u saopćenju SBB-a i dodaje:

– Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, u svojim govorima u Cazinu, Bužimu i Bosanskoj Krupi je kazao da je Krajina uvijek bila simbol borbe za Bosnu, a danas je postala simbol za nebrigu.

Agonija BiH i Krajine mora da prestane. Previše dugo to traje, već četvrt vijeka, stalno se narod laže da će biti bolje, govore „dajte nam još četiri, dajte nam još osam godina vlasti – kazao je Radončić.

Obećao je da će SBB kao kičma buduće vlasti pokazati rezultate koji će mlade ljude uvjeriti da ne trebaju da idu iz BiH u potrazi za boljim životom.

– Uvest ćemo ministarstvo bez portfelja koje će se baviti samo Krajinom i razvojem Krajine. Ja vam dajem riječ, neće vaš i naš Meho biti direktor fabrike namjenske industrije u Hadžićima nego u Krajini jer ćemo ovdje otvoriti takvu fabriku – rekao je Radončić.

Govoreći o stanju bošnjačkog političkog faktora, Radončić je kazao da su Bošnjaci, zahvaljujući pogrešnoj politici koju vodi Bakir Izetbegović, izolirani u regionu i svijetu.

– Rahmetli Aliju su poštovali i primali svi veliki lideri Zapada, a Bakira niko – ustvrdio je Radončić, praćen burnim aplauzima.