vanredna situacija

Radončić vraća na posao suspendovanog pomoćnika Samira Agića

radoncic (1)

Rješenjem o preventivnoj suspenziji Samir Agić je zbog potvrđene optužnice Tužilaštva BiH u slučaju “Mektić” suspendiran s te pozicije do okončanja sudskog postupka

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić, u uvjetima izuzetno velikih izazova s kojima se zbog pandemije koronavirusa suočava Vijeće ministara BiH, a naročito Ministarstvo sigurnosti BiH, odlučio je da na određeno vrijeme stavi van snage odluku iz januara ove godine kojom je suspendiran pomoćnik ministra i šef Sektora za zaštitu i spašavanje Samir Agić.

Rješenjem o preventivnoj suspenziji Samir Agić je zbog potvrđene optužnice Tužilaštva BiH u slučaju “Mektić” u kojoj je navedeno i njegovo ime suspendiran s te pozicije do okončanja sudskog postupka, podsjeća se u saopćenju iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Međutim, zbog ekstremno teških zadataka s kojima će se u borbi protiv pandemije koronavirusa BiH tek suočiti, a time i Sektor za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Operativno-komunikacijski centar BiH 112, Radončić se prošle sedmice obratio Tužilaštvu BiH.

– Nakon dobijene saglasnosti, Samir Agić će od sutra u punom kapacitetu, a pod uvjetima koje je naložilo Tužilaštvo BiH, preuzeti svoje dužnosti – kažu iz Ministarstva sigurnosti.

Mjera suspenzije će biti ponovo aktivirana prestankom stanja prirodne ili druge nesreće na području Bosne i Hercegovine koje je Vijeće ministara BiH proglasilo na vanrednoj sjednici 17. marta.