Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Rafteri od danas čiste korito i priobalje Vrbasa (FOTO)

08/08/2018

Banjalučki Rafting klub “Kanjon” u saradnji sa Rafting klubom “Jajce”, pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te predstavnicima lokalnih zajednica i mještanima i ove godine u okviru Inicijative “Čist Vrbas” organizuje čišćenje korita i priobalja rijeke Vrbas, javlja Anadolu Agency (AA).

U pitanju je aktivnost koja traje već osam godina sa ciljem očuvanja Vrbasa i jačanja svijesti o značaju zaštite voda i odgovornog upravljanja vodama, a ove godine biće očišćeno i korito rijeke Plive.

“Naziv akcije je Čist Vrbas, ali je Pliva jedna od najznačajnijih pritoka Vrbasa. Bez čiste Plive sigurno nema ni čistog Vrbasa”, stoji u saopštenju organizatora.

Čišćenje je organizovano kao eko-regata, a učesnici će danas veslati dionicu od Vinca prema Jajcu, a za sutra je predviđena dionica Ljoljići – Jezero. U subotu je najavljena turistička regata od Krupe na Vrbasu do Rafting centra “Kanjon” u Karanovcu u Banjaluci gdje će biti održana i konferencija na temu “Avanturistički turizam u gradu Banjaluci”.

Inicijativa “Čist Vrbas” realizuje se u duhu “Povelje za čist Vrbas” koju su u maju 2013. godine, u Donjem Vakufu, osim gradonačelnika i načelnika lokalnih zajednica u slivu Vrbasa, potpisali i predstavnici resornih ministarstava oba entiteta, Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, Fonda za zaštitu okoline i energetsku efikasnost Republike Srpske, te Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP) i Vlada Japana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.