Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raguž na liječenju u Fojnici: Nadam se brzom oporavku

BiH

raguz i ja(1)

Predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž trenutno se nalazi u lječilištu “Reumal” u Fojnici gdje je na rehabilitaciji zbog problema sa kičmom.

Iako zbog zdravstvenih poteškoća nije komunicirao s medijima, ekipa Patrije posjetila je Raguža i obišla „Reumal“ u Fojnici te se uvjerila na licu mjesta da predsjednik HDZ-a 1990, ali i ostali bolesnici i posjetitelji imaju vrhunsku uslugu i sve što im je potrebno.

Zdravstveno stanje Martina Raguža se posljednjih mjeseci znatno pogoršalo, te je bio nužan odlazak na liječenje, na kojem će se zadržati do daljnjeg. Ovo je njegov drugi boravak u Fojnici u „Reumalu“ te je za Patriju ispričao da se već osjeća bolje za razliku od onog dana kada je došao u poznato lječilište. Uz svu uslugu i prfesionalnost osoblja, Raguž ističe da nema potrebe ići van BiH na liječenje.

Kako kaže u svakodnevnoj komunikaciji je sa saradnicima uz pomoć kojih je i dalje aktivan u vršenju političkih i stranačkih obaveza.

– Opet sam u Reumalu koji sa svojim programom, sadržajima i ljekovitom vodom, s kvalitetom usluga i rekao bih ukupnog programa omogućava jednu ozbiljnu revitalizaciju – istakao je Raguž.

Kratko je dalje predsjednik HDZ-a 1990 pojasnio o kakvom je zapravo zdravstvenom problemu riječ.

– Fokus je kod mene na problemima s kralježnicom i to već duže vrijeme, a stanje je sada dosta složeno. Do sada je prolazilo bez operativnih zahvata i evo vidjet ćemo sada nakon ovog tretmana koji je u toku kako će se stvari razvijati. Osjećam određena poboljšanja i vidjet ćemo kada završim terapiju, trebat ću raditi dodatne pretrage, jer očito u tom dijelu postoje ozbiljni zahtjevi – dodao je Raguž.