BiH

"Ima se, može se"

RAK će potrošiti više miliona KM za opremanje kancelarija i nabavku službenih vozila

04/11/2020

Više od tri miliona KM ide za opremanje poslovnih prostora u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu. Nabavljaju i dva službena vozila u iznosu od 120.000 KM

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH potrošit će više miliona KM za opremanje svojih kancelarija, te nabavku službenih vozila, svjedoči zvanična dokumentacija RAK-a i Vijeća ministara BiH.

Piše: A. DUČIĆ

Naime, Vijeće ministara BiH na jednoj od narednih sjednica planira usvojiti odluku o korištenju dijela sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima RAK-a tešku čak 8,64 miliona KM.

Prema odluci teškoj ukupno 3,6 miliona KM za nabavke i opremanje poslovnog prostora za potrebe Regionalnog sektora RAK-a u Banjoj Luci potrošit će se 2,6 miliona KM. Za opremanje poslovnog prostora u Mostaru utrošit će se 500.000 KM, a za adaptaciju poslovnih prostorija ove agencije u Sarajevu također 500.000 KM.

Kako je navedeno, sredstva u iznosu od 5.040.000 KM, stoji u pripremljenoj odluci, bit će doznačeno sa računa RAK-a Vijeću ministara u vidu podrške razvoju i unapređenju sektora komunikacija u BiH. Vijeće ministara BiH će potom posebnom odlukom Ministarstva komunikacija i transporta BiH utvrditi način upotrebe sredstava.

Krajem prošlog mjeseca, RAK je donio odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku dva službena vozila za potrebe ove institucije od skoro 120.000 KM. Prema odluci RAK-a, za najpovoljnije ponuđača izabrana je firma „Auto Plus“ Banja Luka. Ova autokuća je, prema bazi podataka Detektora, opskrbljivala nekoliko institucija u RS-u.

Komentari

Autor: A. Dučić / Fokus.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.