Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rakulj: Za penzije u RS-u 10,4 posto od ukupnog BDP-a

rade-rakulj

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj očekuje da i naredne godine za penzije u Srpskoj bude izdvajano 10,4 odsto od ukupnog bruto domaćeg proizvoda /BDP/.

Rakulj je naveo da su predstavnici Udruženja penzionera Republike Srpske razgovarali sa delegacijom Vlade Srpske o materijalno-finansijskim teškoćama sa kojima se Republika Srpska suočava.

“Bojim se da će postotak za penzije od ukupnog BDP-a naredne godine biti niži nego do sada. Ukoliko BDP bude tri odsto, nećemo imati ni 10 odsto učešća u njemu”, rekao je Rakulj novinarima u Banjaluci.

On je nakon sastanka sa delegacijom Vlade Srpske o Prednacrtu programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2017-2019. godina i Prednacrtu budžeta za sljedeću godinu napomenuo da će naredne sedmice biti nastavljeni razgovori sa predstavnicima Vlade Srpske.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je danas da u Srpskoj nema mogućnosti za redovno povećanje penzija, ali da određenog povećanja mora biti zbog uslova u kojima penzioneri žive.

Predstavnici Vlade trebalo bi da sutra u 9.00 sati razgovaraju sa predstavnicima Saveza sindikata Republike Srpske.

Sutra u 11.00 sati planirana je javna rasprava sa predstavnicima Saveza opština i gradova, dok su razgovori sa Unijom studenata Republike Srpske i Omladinskim savjetom Srpske predviđeni u 16.00 sati.